• Informatie letselschade

Letselschade verwijst naar de lichamelijke of psychische schade die een persoon oploopt als gevolg van een bedrijfsongeval. Lichamelijk letsel kan variëren van inwendige of uitwendige verwondingen. Denk hierbij aan onder andere botbreuken, snijwonden, hersenletsel, rugletsel, schaafwonden, kneuzingen, brandwonden, verrekkingen, en zelfs amputaties. Een letselschadeslachtoffer kan ook schade oplopen op psychisch vlak. Na een bedrijfsongeval kan een slachtoffer kampen met posttraumatische stressstoornis (PTSS) of angstklachten in het verkeer. Daarnaast is het mogelijk dat u kampt met een burn-out door de werkomstandigheden.

Letselschade advocaat of jurist inschakelen

Het is raadzaam om een letselschade advocaat of jurist in te schakelen als u letsel heeft opgelopen tijdens de uitoefening van uw werkzaamheden. Veel letselschadeslachtoffers zijn zich er niet van bewust dat, nadat aansprakelijkheid is erkend, de redelijke advocaatkosten door de aansprakelijke partij moeten worden vergoed. Het inschakelen van een letselschade advocaat kost u dus in de meeste gevallen niets, en levert u juist geld op.

Letselschadetraject in het kort

Gedurende het letselschadetraject worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Intakegesprek bij u thuis of bij ons op kantoor

Het letselschadetraject vangt aan met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek komen de toedracht van het ongeval, het opgelopen letsel en uw persoonlijke omstandigheden ter sprake. Wij voorzien u van eerlijk advies over de mogelijkheden om uw schade te claimen.

  1. Het beoordelen van de aansprakelijkheid en aansprakelijk stellen

Vervolgens wordt grondig onderzocht op welke juridische grondslag de tegenpartij aansprakelijk dient te worden gesteld. Daarna wordt een aansprakelijkstelling toegezonden aan de tegenpartij.

  1. Regelen van voorschotten

Zodra de aansprakelijkheid is erkend, wordt direct verzocht een voorschot aan u betaalbaar te stellen. Dit kan helpen om de financiële lasten te verlichten terwijl de zaak loopt.

  1. In kaart brengen van uw schade

Uw belangenbehartiger zal een schadestaat opstellen om uw schade nauwkeurig in kaart te brengen. Hierin worden alle gemaakte kosten en gemiste inkomsten als gevolg van het bedrijfsongeval gedetailleerd vermeld, zoals medische kosten, verlies aan verdienvermogen, kosten voor huishoudelijke hulp en immateriële schade.

  1. Afwikkelen van uw zaak

Zodra sprake is van een medische eindtoestand wordt doorgaans overgegaan tot het afwikkelen van een letselschadezaak. Van een medische eindtoestand wordt gesproken wanneer u volledig bent hersteld of wanneer waarschijnlijk geen verdere verbeteringen in uw gezondheidstoestand te verwachten zijn. Op dat moment kan uw zaak worden afgehandeld, en zal uw juridisch team onderhandelen over een definitieve schadevergoeding met de tegenpartij.

  1. Juridische procedure (indien nodig)

Als de aansprakelijkheid wordt betwist of als er onenigheid is over andere belangrijke kwesties, kan uw letselschade advocaat ervoor kiezen om een juridische procedure te starten om een schadevergoeding te verkrijgen.

Binnen welke termijn moet een standpunt worden ingenomen omtrent aansprakelijkheid?

Op basis van gedragsregel 4 van de Gedragscode Behandeling Letselschade dient de verzekeraar binnen drie maanden na ontvangst van de aansprakelijkstelling een onderbouwd standpunt in te nemen omtrent aansprakelijkheid. Vervolgens dient de verzekeraar binnen 14 dagen na erkenning van aansprakelijkheid een eerste voorschot uit te keren.

De duur van een letselschadezaak

Een letselschadezaak wordt doorgaans afgewikkeld zodra een medische eindtoestand is bereikt. Van een medische eindtoestand wordt gesproken als u volledig bent hersteld of als de arts heeft vastgesteld dat geen verbeteringen meer worden verwacht. Daarnaast kan het zijn dat uw medisch adviseur een expertise noodzakelijk acht. Dit kan ook nog enkele maanden duren. Houd er dus rekening mee dat uw letselschadezaak mogelijk pas na een of twee jaren definitief wordt afgewikkeld.

Hoe wordt mijn schadevoeding uitbetaald?

De verzekeraar betaalt gedurende het letselschadetraject voorschotten op uw schadevergoeding. Een voorschot is een vooruitbetaling op de definitieve schadevergoeding. Uitbetaalde voorschotten worden aldus bij afwikkeling van de zaak verrekend met de definitieve schadevergoeding. Een voorschot dient binnen veertien dagen na erkenning van de aansprakelijkheid te worden uitgekeerd op basis van artikel 7 van de Gedragscode Behandeling Letselschade.

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

  • Meld het arbeidsongeval bij uw werkgever of leidinggevende;
  • Noteer de gegevens van ooggetuigen.Als er geen getuigen zijn van het arbeidsongeval dan is het verstandig om aan uw collega’s te vertellen wat er is gebeurd.
  • Maak foto’s van de ongevalslocatie, van gereedschap of machines die bij het ongeval betrokken zijn.
  • Bezoek uw huisarts of het ziekenhuis, zodat uw verwondingen worden onderzocht en behandeld. Daarnaast is het voor de dossiervorming van belang dat uw klachten en beperkingen worden gedocumenteerd.
  • Houd een overzicht bij van gemaakte kosten en verloren inkomsten.
  • Schakel een ervaren letselschade advocaat of jurist in.

Hulp van een letselschade advocaat

Het is sterk aanbevolen om de hulp in te roepen van een ervaren letselschade advocaat wanneer u letselschade heeft opgelopen tijdens de uitoefening van uw werkzaamheden. Wij begeleiden u door het juridische proces, zodat u zich kunt focussen op uw herstel.

Wilt u meer informatie?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek met een ervaren letselschade advocaat of jurist.

 

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

Schadevergoeding berekenen

Bereken nu direct de mogelijke vergoeding voor uw letselschade met onze handige letselschade tool.

Vergoeding berekenen

Liever telefonisch advies of via WhatsApp

Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.

085 – 0606999 WhatsApp bericht

In 4 stappen helpen we u bij het claimen van uw letselschadevergoeding

1

U vertelt ons wat er is gebeurd

Zodra u uw ongeval bij ons heeft gemeld, vindt een vrijblijvend gesprek plaats bij u thuis of bij ons op kantoor om uw zaak te bespreken. Tijdens dit gesprek zullen we u voorzien van eerlijk advies over de mogelijkheden om uw schade te claimen.

2

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Voordat we de tegenpartij aansprakelijk stellen, is het van belang om grondig te onderzoeken op welke juridische basis dit moet worden gedaan. Zodra de juridische grondslag is vastgesteld, wordt de aansprakelijkstelling naar de tegenpartij gestuurd.

3

In kaart brengen van uw schade

Nadat de aansprakelijkheid is erkend, gaan we over tot het nauwkeurig in kaart brengen van uw schade. Alle schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen worden opgenomen in een schadestaat.

4

Afwikkeling van uw zaak

Doorgaans wordt een letselschadezaak afgewikkeld zodra sprake is van een medische eindtoestand. Op dat moment wordt de definitieve schadevergoeding vastgesteld en zullen er onderhandelingen plaatsvinden over een gepaste slotbetaling.

Google Reviews

Ruim 2.000 trajecten succesvol afgerond

Letseldirect is er voor iedereen die hulp nodig heeft bij letselschade. Wij helpen u kosteloos bij het verhalen van een vergoeding.

Uitstekend geholpen. Alles was goed geregeld en ik ben heel blij met de schadevergoeding. Heb jullie bij een kennis aangeraden.

4.5/5
Anthony Staals

Super goede samenwerking gehad en altijd snel geholpen. Ik raad dit bedrijf iedereen aan.

5/5
Georgio Thiemann

Ik raad iedereen Letseldirect aan voor een goede letselschade advocaat! Zij hebben me heel goed geholpen en me prima begeleid gedurende het letselschadetraject. Met uiteindelijk een top resultaat! Ze zijn betrouwbaar en uw belang staat bij hen centraal.

5/5
Damian van de Laar

Copyright Letseldirect       Website door Bonsai media