Bedrijfsongeval schadevergoeding

Hebt u letsel opgelopen tijdens een bedrijfsongeval en heeft de werkgever zijn aansprakelijkheid erkend? Dan hebt u recht op een schadevergoeding. Uw werkgever is namelijk bijna altijd aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval. De schadevergoeding is bedoeld om de kosten te dekken die u nu en in de toekomst maakt als gevolg van het bedrijfsongeval. Uw werkgever is bijna altijd verzekerd voor letselschade door een bedrijfsongeval. Dit betekent dat uw werkgever uw schadevergoeding niet zelf hoeft te betalen.

Bedrijfsongeval vergoeding

Wanneer u letselschade oploopt na een bedrijfsongeval kan dit een flinke impact hebben op uw dagelijks leven. U kunt bijvoorbeeld niet langer uw hobby’s uitoefenen, het huishouden doen en u kunt wellicht niet (of minder) werken. Deze schadeposten kunt u allemaal vergoed krijgen.

Hoogte schadevergoeding bedrijfsongeval

De hoogte van uw schadevergoeding is vooraf lastig in te schatten. Over het algemeen geldt: hoe ernstiger het letsel, hoe hoger de schadevergoeding. De hoogte van uw schadevergoeding hangt namelijk af van verschillende persoonlijke omstandigheden. Denk hierbij aan de aard en ernst van uw letsel, de duur van het herstel, eventueel blijvende schade, en de door u gemaakte kosten en gemiste inkomsten. Alle extra kosten die u zonder ongeval niet had moeten maken, komen voor vergoeding in aanmerking. Het is heel handig als u zelf een overzicht bijhoudt van de door u gemaakte kosten.

De omvang van uw schade bestaat niet enkel uit de medische kosten die u maakt. Ook onder andere reiskosten, reparatiekosten, kosten voor huishoudelijke hulp, verlies aan verdienvermogen komen voor vergoeding in aanmerking. Dit wordt de materiële schade genoemd. De immateriële schade betreft het smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor de opgelopen pijn, verdriet en gederfde levensvreugde. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren zoals de duur, aard en ernst van het letsel, de behandelingsduur, psychische gevolgen, de ernst en intensiteit van het lijden, de leeftijd van het slachtoffer en in soortgelijke rechtszaken toegewezen bedragen. Inschakeling van een letselschadeadvocaat of jurist is verstandig zodat u de maximale schadevergoeding verkrijgt.

Schadepost economische kwetsbaarheid

Een van de schadeposten waar u mogelijk aanspraak op kunt maken is de schadepost voor economische kwetsbaarheid. De Letselschade Raad definieert economische kwetsbaarheid in de Letselschade richtlijn. Een persoon is economisch kwetsbaar als: “in de toekomst door een economisch feit – zoals bijvoorbeeld een ontslag als gevolg van een reorganisatie of een faillissement – een periode van werkloosheid kan intreden die langer duurt dan ‘normaal’ door de door het ongeval ontstane beperkte mogelijkheden. Met een vergoeding voor verhoogde economische kwetsbaarheid wordt deze langere periode van (gedeeltelijke) werkloosheid financieel gecompenseerd.” U heeft recht op een schadevergoeding voor economische kwetsbaarheid als u na een eventueel ontslag langer dan normaal werkloos zult zijn als gevolg van uw beperkingen die voortvloeien uit het ongevalsgerelateerde letsel.

Hoe wordt de schadevergoeding uitbetaald?

Na erkenning van de aansprakelijkheid verzoeken wij de tegenpartij direct om een voorschot aan u betaalbaar te stellen. Een voorschot is een bedrag dat vooruit wordt betaald. In letselschadezaken worden voorschotten uitbetaald om het slachtoffer financiële steun te bieden zolang de zaak blijft voortduren. Het kan lang duren voordat de definitieve schadevergoeding is vastgesteld, en gedurende deze periode kunnen er al kosten zijn gemaakt en inkomsten zijn misgelopen. Met een voorschot kan het slachtoffer alvast een deel van de te verwachten schadevergoeding ontvangen om tijdelijke financiële problemen te voorkomen. Het voorschot wordt later verrekend met de uiteindelijke schadevergoeding.

Wie is verantwoordelijk voor een bedrijfsongeval?

In Nederland is bij wet bepaald dat de werkgever een ruime zorgplicht heeft ten opzichte van zijn werknemers. Dit betekent dat de werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving. Uw werkgever moet bijvoorbeeld waarschuwingsborden plaatsen, duidelijke instructies geven en toezien op de naleving hiervan. Het is dus van groot belang dat uw werkgever er alles aan doet om bedrijfsongevallen te voorkomen. Dit brengt met zich mee dat een werkgever in Nederland bijna altijd aansprakelijk is voor uw letsel en uw schade vergoed dient te worden.

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

  • Laat uw verwondingen behandelen door een huisarts of het ziekenhuis. Sommige verwondingen lijken mee te vallen maar kunnen later alsnog zorgen voor langdurige klachten. Uw huisarts kan uw letsel onderzoeken en vastleggen in uw medisch dossier.
  • Meld het arbeidsongeval bij uw werkgever of leidinggevende. Als u betrokken bent geraakt bij een ernstig arbeidsongeval, dan is uw werkgever wettelijk verplicht om het ongeval te melden aan de Inspectie SZW.
  • Verzamel verklaringen van getuigen die het ongeval of de nasleep ervan hebben zien gebeuren. Als er geen getuigen zijn van het arbeidsongeval dan is het verstandig om aan uw collega’s te vertellen wat er is gebeurd.
  • Maak foto’s van de ongevalslocatie en van gereedschap of machines die bij het ongeval betrokken zijn.
  • Bezoek bij aanhoudende klachten de huisarts of het ziekenhuis. Als u bijvoorbeeld maar een keer medische hulp hebt gezocht, dan gaan de meeste medische experts ervan uit dat uw letsel maar een paar maanden heeft geduurd. Als dit onjuist is, kan een dergelijke indruk uw zaak ernstig ondermijnen.
  • Noteer uw gemaakte kosten en gemiste inkomsten.
  • Schakel een ervaren letselschade advocaat of jurist in.

De verzekeraar van uw werkgever betaalt

Uw werkgever is in de meeste gevallen voor letselschade door een bedrijfsongeval verzekerd. schadevergoeding wordt betaald door de werkgeversverzekering van de werkgever. Deze verzekeringen zijn in het leven geroepen om personeel te verzekeren wanneer ze ziek, (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt of werkloos worden. Het fijne van deze verzekeringen is dat een bedrijfsongeval de relatie tussen werknemer en werkgever niet in de weg hoeft te staan. Uw werkgever hoeft uw schadevergoeding dus niet zelf te betalen.

Letselschadeadvocaat of jurist inschakelen

Bent u op zoek naar een letselschadeadvocaat? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek leggen we u graag uit wat uw mogelijkheden zijn en geven we u uitgebreid advies.

 

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

Schadevergoeding berekenen

Bereken nu direct de mogelijke vergoeding voor uw letselschade met onze handige letselschade tool.

Vergoeding berekenen

Liever telefonisch advies of via WhatsApp

Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.

085 – 0606999 WhatsApp bericht

In 4 stappen helpen we u bij het claimen van uw letselschadevergoeding

1

U vertelt ons wat er is gebeurd

Zodra u uw ongeval bij ons heeft gemeld, vindt een vrijblijvend gesprek plaats bij u thuis of bij ons op kantoor om uw zaak te bespreken. Tijdens dit gesprek zullen we u voorzien van eerlijk advies over de mogelijkheden om uw schade te claimen.

2

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Voordat we de tegenpartij aansprakelijk stellen, is het van belang om grondig te onderzoeken op welke juridische basis dit moet worden gedaan. Zodra de juridische grondslag is vastgesteld, wordt de aansprakelijkstelling naar de tegenpartij gestuurd.

3

In kaart brengen van uw schade

Nadat de aansprakelijkheid is erkend, gaan we over tot het nauwkeurig in kaart brengen van uw schade. Alle schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen worden opgenomen in een schadestaat.

4

Afwikkeling van uw zaak

Doorgaans wordt een letselschadezaak afgewikkeld zodra sprake is van een medische eindtoestand. Op dat moment wordt de definitieve schadevergoeding vastgesteld en zullen er onderhandelingen plaatsvinden over een gepaste slotbetaling.

Google Reviews

Ruim 2.000 trajecten succesvol afgerond

Letseldirect is er voor iedereen die hulp nodig heeft bij letselschade. Wij helpen u kosteloos bij het verhalen van een vergoeding.

Uitstekend geholpen. Alles was goed geregeld en ik ben heel blij met de schadevergoeding. Heb jullie bij een kennis aangeraden.

4.5/5
Anthony Staals

Ik raad iedereen Letseldirect aan voor een goede letselschade advocaat! Zij hebben me heel goed geholpen en me prima begeleid gedurende het letselschadetraject. Met uiteindelijk een top resultaat! Ze zijn betrouwbaar en uw belang staat bij hen centraal.

5/5
Damian van de Laar

Super goede samenwerking gehad en altijd snel geholpen. Ik raad dit bedrijf iedereen aan.

5/5
Georgio Thiemann

Copyright Letseldirect       Website door Bonsai media