Bedrijfsongeval advocaat Sittard
Als u tijdens uw werk een blessure heeft opgelopen, bent u niet de enige. Ieder jaar komen wij in actie voor veel werknemers die gewond zijn geraakt bij ongevallen die voorkomen hadden kunnen worden. De werkgevers worden aansprakelijk gesteld voor deze arbeidsongevallen. Wij gebruiken onze ervaring om u te helpen een schadeclaim in te dienen tegen uw werkgever en bij het verkrijgen van de maximale schadevergoeding.
Waarom kiezen voor een bedrijfsongeval advocaat in Sittard?
Het kiezen van een bedrijfsongeval advocaat in Sittard biedt tal van voordelen. Gespecialiseerde advocaten begrijpen de wet- en regelgeving en hebben ervaring met vergelijkbare cases. Wij staan uitsluitend werknemers bij. Wij hebben nog nooit een werkgever of verzekeraar vertegenwoordigd. Ons ervaren team van advocaten kan u juridisch advies geven en u helpen een schadeclaim voor een bedrijfsongeval in te dienen, zodat u zich volledig kan focussen op uw herstel. Er zijn enkele specifieke gevallen waarin het inhuren van een letselschadeadvocaat bijzonder belangrijk zou zijn:
- De werkgever heeft de aansprakelijkheid afgewezen;
- Het aanbod van de werkgever dekt niet alle verloren inkomsten- en/of medische kosten;
- De medische problemen als gevolg van het letsel verhinderen dat de werknemer terugkeert naar zijn vorige baan;
- De werknemer kan vanwege het letsel geen werkzaamheden verrichten;
- De werknemer is door het letsel aanzienlijk beperkt in zijn arbeidsvermogen;
- De werknemer ontvangt een arbeidsongeschiktheidsuitkering;
- De werknemer is gewond geraakt door het handelen van een derde of door een fout van de werkgever.
Hoe verloopt een letselschadezaak?
Een letselschadezaak begint met een intakegesprek, dat bij u thuis of op ons kantoor kan plaatsvinden. Tijdens dit gesprek bespreken we uw klachten, de beperkingen die hieruit voortvloeien, en maken we een eerste inventarisatie van uw schade. We onderzoeken aansprakelijkheid en stellen vervolgens een aansprakelijkstelling op, die wordt verzonden naar de werkgever.
Tevens wordt direct verzocht om een eerste voorschot om te voorkomen dat u in financiële problemen terechtkomt. Na erkenning van de aansprakelijkheid stellen we een schadestaat op waarin alle schadeposten worden opgenomen die voor vergoeding in aanmerking komen.
Zodra sprake is van een medische eindtoestand, gaan we doorgaans over tot de afwikkeling van uw letselschadezaak. De omvang van uw schade wordt definitief vastgesteld en partijen onderhandelen over de hoogte van de slotbetaling. Een letselschadezaak wordt afgesloten middels een ondertekende vaststellingsovereenkomst. Doorgaans wordt een letselschadezaak afgewikkeld tegen finale kwijting. Dit betekent dat u in de toekomst niet meer kan terugkomen op uw zaak als uw klachten terugkomen of verergeren.
Wat te doen na een bedrijfsongeval in Sittard?
Er zijn een aantal belangrijke stappen die u zelf kan ondernemen als u slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval. Door het uitvoeren van de volgende stappen kan een sterke zaak worden opgebouwd:
Meld het ongeval en uw letsel onmiddellijk aan de werkgever: Laat uw werkgever onmiddellijk weten wat er is gebeurd. Dit is van belang voor het vastleggen van het ongeval en het aantonen van de toedracht. Indien het bedrijfsongeval niet tijdig is gemeld, zal uw werkgever mogelijk ontkennen dat u het letsel heeft opgelopen tijdens de uitoefening van uw werkzaamheden.
Zoek medische hulp: Zoek onmiddellijk medische hulp, zelfs als de verwondingen in eerste instantie niet ernstig lijken. Een professionele beoordeling van een arts kan latent letsel identificeren en is ook belangrijk voor het vastleggen van uw medische toestand na het ongeval.
Verzamel bewijsstukken: Probeer zo veel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen met betrekking tot het ongeval. Denk aan foto’s van de plaats van het incident, namen en contactgegevens van getuigen en alle correspondentie met betrekking tot het ongeval en uw letsel. Dit kan later van onschatbare waarde zijn bij het vaststellen van aansprakelijkheid.
Onderteken niets voordat u een advocaat heeft gesproken: Voordat u enig document ondertekent of een overeenkomst aangaat, is het van het grootste belang om eerst een bedrijfsongeval advocaat te raadplegen. Zij kunnen u adviseren over uw rechten en zullen uw belangen behartigen.
Voor welke soorten bedrijfsongevallen kan ik een vergoeding claimen?
U kunt op veel verschillende manieren letsel oplopen op uw werkplek. Een werknemer kan voor elk soort ongeval een schadevergoeding vorderen zolang vaststaat dat u gewond bent geraakt op het werk. Het gaat onder meer om schadeclaims vanwege:
- Uitglijden, struikelen en vallen
- Letsel door vallende voorwerpen
- Letsel door machines
- Letsel door zwaar materieel
- Branden of explosies op de werkplek
- Blootstelling aan giftige of gevaarlijke stoffen
- Ongevallen met motorvoertuigen tijdens het werk
Neem contact met ons op
Indien u letsel heeft opgelopen tijdens uw werk, is uw werkgever meestal aansprakelijk. Wij helpen u graag bij het vorderen van een schadevergoeding voor de schade die u heeft geleden als gevolg van een arbeidsongeval. Neem gerust contact met ons op voor kosteloos en vrijblijvend juridisch advies. Wij bespreken uw omstandigheden en laten u weten of wij denken dat u een goede kans maakt op een schadevergoeding.