Bedrijfsongeval advocaat Maastricht
Als u op uw werkplek in Maastricht gewond bent geraakt, is uw werkgever meestal aansprakelijk. Mogelijk komt u in aanmerking voor een schadevergoeding voor onder andere medische kosten, reiskosten, verlies aan verdienvermogen, kosten voor huishoudelijke hulp, een vergoeding voor economische kwetsbaarheid en smartengeld. Advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschaderecht begrijpen de complexiteit van deze situaties en kunnen adviseren u over uw rechten, de te nemen stappen en het verkrijgen van de maximale schadevergoeding.
Wanneer een advocaat voor een bedrijfsongeval inschakelen?
Het is raadzaam om zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen na een bedrijfsongeval. Of het nu gaat om ernstig letsel of eenvoudige verwondingen, een advocaat kan helpen bij het vaststellen van aansprakelijkheid, het indienen van claims en het beschermen van je rechten, waardoor je je kunt concentreren op je herstel. Om de volgende redenen is het inschakelen van een letselschade advocaat verstandig:
- Een letselschade advocaat kent de ins en outs van het proces en kan u begeleiden gedurende het letselschadetraject.
- In de meeste gevallen is uw werkgever verzekerd. Een verzekeringsmaatschappij zal contact met u opnemen om u over te halen om een aanbod voor een schikking te accepteren. Helaas zal dit aanbod bijna altijd lager zijn dan de werkelijk geleden en nog te lijden schade. Onze advocaten zullen onderhandelen met de verzekeraar voor een zo hoog mogelijke schadevergoeding.
- Ons toegewijde team werkt aan uw zaak zodat u zich kunt focussen op uw herstel.
- Als de verzekeraar de aansprakelijkheid afwijst, is het raadzaam om een advocaat in te schakelen voor de best mogelijke uitkomst.
- Bij tijdige of volledige arbeidsongeschiktheid is het verstandig om een advocaat in te schakelen zodat het verlies aan verdienvermogen kan worden berekend.
Kosteloze juridische hulp na arbeidsongeval
Letseldirect Advocaten biedt kosteloze juridische bijstand na een arbeidsongeval. Op grond van artikel 6:96 BW dienen de redelijke kosten voor juridische bijstand worden vergoed door de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschade advocaat kost u dus in de meeste gevallen niets en levert u juist geld op.
Veelvoorkomende bedrijfsongevallen in Maastricht
Enkele veelvoorkomende arbeidsongevallen zijn:
- Valpartijen: Ongevallen waarbij mensen uitglijden, struikelen of vallen, vaak door oneffen oppervlakken, losliggende voorwerpen of gebrekkige veiligheidsmaatregelen.
- Letsel door machines: Verwondingen veroorzaakt door machines, gereedschappen of industriële apparatuur, zoals snijwonden, beknellingen of impactletsel.
- Vallende voorwerpen: Letsel veroorzaakt door vallende objecten of materialen op de werkplek, zoals gereedschappen, bouwmaterialen of voorwerpen van hooggelegen plekken.
- Verkeersongevallen tijdens werktijd: Ongelukken tijdens transport, zoals auto-ongelukken, aanrijdingen met bedrijfsvoertuigen of incidenten met heftrucks, die vaak tot letsel leiden.
Veelvoorkomend letsel na bedrijfsongevallen
Letsel op de werkplek kan sterk variëren, afhankelijk van de aard van het werk en de specifieke gevaren op de werkplek. Hier volgen enkele voorbeelden van veelvoorkomende verwondingen op het werk:
- Snijwonden
- Breuken
- Verstuikingen en verrekkingen
- Brandwonden
- Blootstelling aan chemische stoffen
- Luchtwegproblemen
- RSI’s (Repetitive Strain Injuries)
- Gehoorverlies
- Hoofdletsel
- Rugletsel
- Nekletsel
- Oogletsel
- Amputatie
- Psychische schade
Het opgelopen letsel kan langetermijngevolgen hebben voor werknemers. Het is aan de werkgever om zorg te dragen voor een veilige werkomgeving.
Schadevergoeding na bedrijfsongeval in de omgeving van Maastricht
U heeft recht op een schadevergoeding als de aansprakelijkheid is erkend. Een letselschadevergoeding bestaat enerzijds uit materiële schade en anderzijds immateriële schade. U kunt mogelijk aanspraak maken op de volgende schadeposten: medische kosten, reiskosten, kosten voor extra kinderopvang, kosten voor huishoudelijke hulp, verlies van zelfwerkzaamheid, inkomensschade en smartengeld. Schakel altijd een letselschade advocaat in zodat de omvang van uw schade nauwkeurig wordt berekend.
Melding maken van het bedrijfsongeval bij uw werkgever
Het is van belang om het bedrijfsongeval tijdig te melden bij uw werkgever. U kunt het best niet zelf overleggen met uw werkgever of diens verzekeraar over een mogelijke schadevergoeding. Onderteken niets voordat u een advocaat heeft geraadpleegd. Een letselschade advocaat zal u begeleiden gedurende het gehele letselschadetraject. De werkgever is verplicht om een ernstig bedrijfsongeval te melden bij de Arbeidsinspectie op grond van artikel 9 lid 1 van de Arbowet. Wanneer de werkgever weigert om een melding te maken bij de Arbeidsinspectie, kunt u dat zelf ook doen. Vervolgens zal de werkgever een rapport moeten opstellen naar de toedracht van het ongeval en welke maatregelen nodig waren om het ongeval te voorkomen.
Zelfs schadevergoeding bij eigen schuld
U kunt zelfs aanspraak maken op een schadevergoeding als sprake is van eigen schuld aan uw zijde. De gewone eigen schuld van artikel 6:101 BW is met de bijzondere eigenschuldregeling van artikel 7:658 lid 2 BW door de wetgever buiten spel gezet. Alleen als sprake is van ‘opzet of bewuste roekeloosheid’ heeft dat consequenties voor de aansprakelijkheid van de werkgever.
Letseldirect Advocaten helpt u bij een bedrijfsongeval in de omgeving van Maastricht
Bent u slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval in Maastricht? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij helpen u door het juridische proces, zodat u zich kunt focussen op uw herstel.