Advocaat bedrijfsongeval

Jaarlijks lopen een groot aantal werknemers letsel op als gevolg van een bedrijfsongeval. Dit komt mede door de hoge werkdruk en het inzetten van onervaren medewerkers. Elke baan kent gevaren. Of u nu struikelde en viel op kantoor, bent verongelukt tijdens het besturen van een bedrijfswagen of letsel opliep op een bouwplaats, u heeft recht op een schadevergoeding wanneer u schade heeft opgelopen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Uw werkgever is wettelijk verplicht om uw veiligheid op het werk te beschermen. Wij bieden juridische bijstand, zodat u zoveel mogelijk wordt ontzorgd en u zich volledig kunt focussen op uw herstel.

Kosteloze juridische bijstand na een arbeidsongeval

U kunt in de meeste gevallen een gratis advocaat inschakelen. Artikel 6:96 BW bepaalt dat de advocaatkosten onderdeel uitmaken van uw schadevergoeding en dus door de verzekeraar van uw werkgever moeten worden betaald. Na erkenning van de aansprakelijkheid maakt u dus geen kosten voor juridische bijstand. Daarnaast inventariseren wij ook altijd of u in aanmerking komt voor een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand en of u over een rechtsbijstandsverzekering beschikt.

Wat is een bedrijfsongeval?

We spreken van een bedrijfsongeval wanneer een ongeluk gebeurt tijdens het werk als gevolg waarvan een werknemer letsel oploopt of zelfs komt te overlijden. Er zijn verschillende soorten bedrijfsongevallen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u tijdens het werk bent uitgegleden over een gladde vloer, u bekneld bent geraakt in een gevaarlijke machine of u een heftruckongeval hebt gehad. Maar ook een burn-out door een te hoge werkdruk valt onder een bedrijfsongeval. Voor al deze gevallen komt u mogelijk in aanmerking voor een schadevergoeding.

Veelvoorkomende arbeidsongevallen

  • Valpartijen en struikelen
  • Ongevallen met machines en apparatuur
  • Vallen van hoogte, bijvoorbeeld van ladders of steigers
  • Blootstelling aan gevaarlijke stoffen
  • Verkeersongevallen, zoals bij het gebruik van bedrijfsvoertuigen
  • Ongevallen met zware voorwerpen, bijvoorbeeld bij hijsen en tillen
  • Brand en explosies
  • Snijongevallen met gereedschap
  • Beknellingen en klemraken in machines of voertuigen
  • Overbelasting en oververmoeidheid door zware fysieke arbeid
  • Ongevallen in de bouw
  • Ongevallen in magazijnen

Werkgever aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen zodat zij de veiligheid van hun personeel kunnen waarborgen, dit wordt ook wel de zorgplicht genoemd. De werkgever moet zorgdragen voor een veilige werkomgeving. Dit kan de werkgever bijvoorbeeld doen door het verstrekken van veilig werkmateriaal en door het plaatsen van waarschuwingsborden waar nodig.

Wanneer een werknemer betrokken raakt bij een bedrijfsongeval, is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk. De werkgever kan de aansprakelijkheid alleen wegnemen indien hij kan aantonen dat de zorgplicht voldoende is nageleefd. Dit blijkt in de praktijk echter erg lastig te bewijzen voor de werkgever waardoor de aansprakelijkheid meestal wordt erkend door de verzekering van de werkgever.

Uw rechten na een arbeidsongeval

Veel slachtoffers van arbeidsongevallen zijn zich niet bewust van hun rechten na een arbeidsongeval. In sommige gevallen nemen slachtoffers niet de nodige stappen om hun schadevergoeding te claimen en wordt de kans gemist. U hebt een aantal rechten waar u (indien van toepassing) een beroep op kunt doen:

  • U hebt het recht op een schadevergoeding te vorderen bij uw werkgever, althans diens verzekeraar;
  • U hebt het recht op medische behandeling;
  • U hebt het recht op doorbetaling van loon of kunt aanspraak maken op een uitkering;
  • U hebt recht op re-integratie. Uw werkgever moet zich inspannen om u te helpen bij het re-integreren;
  • U heeft het recht op juridische bijstand in te schakelen bij het vorderen van een schadevergoeding en het beschermen van uw rechten na een arbeidsongeval;

Schadevergoeding na een bedrijfsongeval

Wanneer de aansprakelijkheid is erkend kan uw schade in kaart worden gebracht. Dit wordt door een advocaat gedaan door middel van een schadestaat. Een schadestaat betreft een overzicht van al de schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen. Na een bedrijfsongeval heeft u recht op zowel materiële als immateriële schade. U kunt daarbij denken aan medische kosten, reiskosten, verlies aan verdienvermogen,  huishoudelijke hulp, en smartengeld. Al deze kosten tellen wij bij elkaar op en vervolgens zullen wij deze opgeven bij de verzekering van uw werkgever. Op deze manier worden alle gemaakte kosten en misgelopen kosten vanwege het letsel vergoedt door de verzekering.

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

Als u slachtoffer betrokken bent geraakt bij een bedrijfsongeval, dan is het van belang om hiervan melding te maken bij uw werkgever of leidinggevende. Als u uw werkgever niet tijdig op de hoogte stelt, kan dit in de toekomst moeilijkheden met zich meebrengen. Verzamel ook bewijsmateriaal na het ongeval, zoals foto’s van de ongevalslocatie en de gegevens van getuigen.

Als u pijnklachten ervaart, is het belangrijk om een bezoek te brengen aan uw huisarts. De huisarts kan uw klachten onderzoeken en deze vastleggen in uw medisch dossier. Daarnaast is het van belang om eventuele kosten als gevolg van het ongeval in kaart te brengen.

Advocaat of jurist inschakelen

Bent u op zoek naar een letselschadeadvocaat? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek leggen we u graag uit wat uw mogelijkheden zijn en geven we u uitvoerig advies.

 

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

Schadevergoeding berekenen

Bereken nu direct de mogelijke vergoeding voor uw letselschade met onze handige letselschade tool.

Vergoeding berekenen

Liever telefonisch advies of via WhatsApp

Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.

085 – 0606999 WhatsApp bericht

In 4 stappen helpen we u bij het claimen van uw letselschadevergoeding

1

U vertelt ons wat er is gebeurd

Zodra u uw ongeval bij ons heeft gemeld, vindt een vrijblijvend gesprek plaats bij u thuis of bij ons op kantoor om uw zaak te bespreken. Tijdens dit gesprek zullen we u voorzien van eerlijk advies over de mogelijkheden om uw schade te claimen.

2

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Voordat we de tegenpartij aansprakelijk stellen, is het van belang om grondig te onderzoeken op welke juridische basis dit moet worden gedaan. Zodra de juridische grondslag is vastgesteld, wordt de aansprakelijkstelling naar de tegenpartij gestuurd.

3

In kaart brengen van uw schade

Nadat de aansprakelijkheid is erkend, gaan we over tot het nauwkeurig in kaart brengen van uw schade. Alle schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen worden opgenomen in een schadestaat.

4

Afwikkeling van uw zaak

Doorgaans wordt een letselschadezaak afgewikkeld zodra sprake is van een medische eindtoestand. Op dat moment wordt de definitieve schadevergoeding vastgesteld en zullen er onderhandelingen plaatsvinden over een gepaste slotbetaling.

Google Reviews

Ruim 2.000 trajecten succesvol afgerond

Letseldirect is er voor iedereen die hulp nodig heeft bij letselschade. Wij helpen u kosteloos bij het verhalen van een vergoeding.

Uitstekend geholpen. Alles was goed geregeld en ik ben heel blij met de schadevergoeding. Heb jullie bij een kennis aangeraden.

4.5/5
Anthony Staals

Ik raad iedereen Letseldirect aan voor een goede letselschade advocaat! Zij hebben me heel goed geholpen en me prima begeleid gedurende het letselschadetraject. Met uiteindelijk een top resultaat! Ze zijn betrouwbaar en uw belang staat bij hen centraal.

5/5
Damian van de Laar

Super goede samenwerking gehad en altijd snel geholpen. Ik raad dit bedrijf iedereen aan.

5/5
Georgio Thiemann

Copyright Letseldirect       Website door Bonsai media