• Schadevergoeding

Wanneer u letsel heeft opgelopen als gevolg van een arbeidsongeval dan kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding als uw werkgever aansprakelijk is. Deze schadevergoeding is bedoeld om de gemaakte kosten en de gemiste inkomsten als gevolg van het arbeidsongeval te dekken. De aansprakelijke partij moet alle schade als gevolg van het arbeidsongeval vergoeden, ook toekomstige schade dient vergoed te worden door uw werkgever of diens verzekeraar. U kunt onder andere aanspraak maken op medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp, kosten voor mantelzorg, een compensatie voor economische kwetsbaarheid, verlies aan verdienvermogen, pensioenschade en smartengeld.

Wat is een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval is een ongeval dat zich voordoet tijdens de uitvoering van werkzaamheden voor een werkgever. Deze ongevallen kunnen variëren van lichte verwondingen tot ernstige of zelfs dodelijke letsels. Voorbeelden van bedrijfsongevallen zijn onder meer valpartijen, ongevallen met machines, letselschade door vallen van hoogte en andere incidenten die tijdens het werk optreden.

Letselschade na bedrijfsongeval

Wanneer een werknemer letsel oploopt als gevolg van een bedrijfsongeval, kan hij of zij recht hebben op schadevergoeding. Ongeacht de aard van het ongeval kan letselschade optreden. Een letselschadeslachtoffer kan zowel op fysiek als op psychisch vlak letsel ondervinden. Het letsel kan variëren van breuken en brandwonden tot posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere psychische aandoeningen die verband houden met het ongeval.

Werkgever aansprakelijk stellen voor schadevergoeding

In veel gevallen is de werkgever aansprakelijk voor letselschade die voortvloeit uit een bedrijfsongeval. Werkgevers hebben de verplichting om een veilige werkomgeving te bieden en passende maatregelen te nemen om werknemers te beschermen. Als blijkt dat de werkgever nalatig is geweest in het nakomen van deze verplichtingen, kan de werknemer de werkgever aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Een letselschade advocaat of jurist zal uw werkgever aansprakelijk stellen voor de schade die u hebt geleden als gevolg van het ongeval. s

Hoeveel schadevergoeding bij letselschade?

Het bedrag aan schadevergoeding dat een slachtoffer van een bedrijfsongeval kan ontvangen, varieert afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren omvatten de ernst van het letsel, de impact op het dagelijks leven, de invloed op toekomstige ontwikkelingen, en andere persoonlijke omstandigheden. Het is raadzaam om een letselschade advocaat of jurist in te schakelen zodat de hoogte van uw schade nauwkeurig wordt berekend.

Materiële schadevergoeding bedrijfsongeval

Materiële schadevergoeding dekt de financiële verliezen die verband houden met een bedrijfsongeval. U kunt mogelijk aanspraak maken op de volgende schadeposten:

  • Medische Kosten: Deze omvatten de kosten die verband houden met de medische behandeling na het arbeidsongeval. Dit kan onder meer omvatten:
    • Ziekenhuisopname
    • Doktersbezoeken
    • Chirurgische ingrepen
    • Fysiotherapie
    • Medicatie en medische apparatuur
    • Verbruik van het eigen risico
  • Reiskosten: De kosten die worden gemaakt om naar medische afspraken en behandelingen te reizen.
  • Kosten voor Huishoudelijke Hulp: Dit omvat de kosten voor het inschakelen van hulp in het huishouden als u niet in staat bent om zelf huishoudelijke taken uit te voeren als gevolg van het letsel. Deze schadepost komt ook voor vergoeding in aanmerking als u de hulp niet daadwerkelijk heeft betaald.
  • Kosten voor Mantelzorg: Dit kan vergoedingen omvatten voor familieleden of vrienden die de gewonde persoon verzorgen en ondersteunen na het ongeval. Deze schadepost komt ook voor vergoeding in aanmerking als u de hulp niet daadwerkelijk heeft betaald.
  • Compensatie voor Economische Kwetsbaarheid: Dit kan gelden voor personen die na het ongeval economisch kwetsbaarder zijn geworden, bijvoorbeeld als ze door het opgelopen letsel in de toekomst moeilijker een baan kunnen krijgen.
  • Verlies aan Verdienvermogen: Dit verwijst naar vergoedingen voor het verlies aan inkomen dat het gevolg is van blijvende of tijdelijke arbeidsongeschiktheid. De schadepost verlies aan verdienvermogen wordt berekend door een inkomen dat de persoon verdiende vóór het ongeval te vergelijken met wat de persoon na het ongeval verdient.
  • Pensioenschade: Dit heeft betrekking op de schade aan het pensioen dat de persoon in de loop der jaren had kunnen opbouwen als ze niet arbeidsongeschikt waren geworden door het ongeval.
  • Smartengeld: Smartengeld is een vergoeding voor de pijn, het verdriet en de gederfde levensvreugde. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van diverse factoren, zoals de ernst en aard van het letsel, de impact op het dagelijks leven, de herstelduur, eventuele arbeidsongeschiktheid, de leeftijd van het slachtoffer en toegekende bedragen in vergelijkbare uitspraken.

Hulp van een letselschade advocaat

Het is sterk aanbevolen om de hulp in te roepen van een ervaren letselschade advocaat wanneer u te maken krijgt met schadevergoeding na een bedrijfsongeval. Deze professionals hebben de expertise om u te begeleiden door het juridische proces en ervoor te zorgen dat uw rechten worden beschermd.

Neem vandaag nog contact met ons op

Bent u onverhoopt betrokken geraakt bij een arbeidsongeval? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij helpen u door het juridische proces, zodat u zich kunt focussen op uw herstel.

 

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

Schadevergoeding berekenen

Bereken nu direct de mogelijke vergoeding voor uw letselschade met onze handige letselschade tool.

Vergoeding berekenen

Liever telefonisch advies of via WhatsApp

Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.

085 – 0606999 WhatsApp bericht

In 4 stappen helpen we u bij het claimen van uw letselschadevergoeding

1

U vertelt ons wat er is gebeurd

Zodra u uw ongeval bij ons heeft gemeld, vindt een vrijblijvend gesprek plaats bij u thuis of bij ons op kantoor om uw zaak te bespreken. Tijdens dit gesprek zullen we u voorzien van eerlijk advies over de mogelijkheden om uw schade te claimen.

2

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Voordat we de tegenpartij aansprakelijk stellen, is het van belang om grondig te onderzoeken op welke juridische basis dit moet worden gedaan. Zodra de juridische grondslag is vastgesteld, wordt de aansprakelijkstelling naar de tegenpartij gestuurd.

3

In kaart brengen van uw schade

Nadat de aansprakelijkheid is erkend, gaan we over tot het nauwkeurig in kaart brengen van uw schade. Alle schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen worden opgenomen in een schadestaat.

4

Afwikkeling van uw zaak

Doorgaans wordt een letselschadezaak afgewikkeld zodra sprake is van een medische eindtoestand. Op dat moment wordt de definitieve schadevergoeding vastgesteld en zullen er onderhandelingen plaatsvinden over een gepaste slotbetaling.

Google Reviews

Ruim 2.000 trajecten succesvol afgerond

Letseldirect is er voor iedereen die hulp nodig heeft bij letselschade. Wij helpen u kosteloos bij het verhalen van een vergoeding.

Ik raad iedereen Letseldirect aan voor een goede letselschade advocaat! Zij hebben me heel goed geholpen en me prima begeleid gedurende het letselschadetraject. Met uiteindelijk een top resultaat! Ze zijn betrouwbaar en uw belang staat bij hen centraal.

5/5
Damian van de Laar

Uitstekend geholpen. Alles was goed geregeld en ik ben heel blij met de schadevergoeding. Heb jullie bij een kennis aangeraden.

4.5/5
Anthony Staals

Super goede samenwerking gehad en altijd snel geholpen. Ik raad dit bedrijf iedereen aan.

5/5
Georgio Thiemann

Copyright Letseldirect       Website door Bonsai media